Show simple item record

dc.contributor.advisorŠumilo, Ērikaen_US
dc.contributor.authorIļjenko, Ivonnaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-07-08T01:07:06Z
dc.date.available2015-07-08T01:07:06Z
dc.date.issued2015en_US
dc.identifier.other48393en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/30411
dc.description.abstractMaģistra darba nosaukums ir „Franšīzes devēju un franšīzes ņēmēju konfliktu izraisošie faktori”. Maģistra darba mērķis ir identificēt būtiskākos konfliktu izraisošos faktorus franšīzes devēju un franšīzes ņēmēju attiecībās, raksturot franšīzes praktisko pielietojumu un izstrādāt priekšlikumus franšīzes popularizēšanai un konfliktu novēršanai franšīzes attiecībās Latvijā. Darba pirmajā nodaļā raksturota franšīzes būtība, tās priekšrocības un trūkumi, konflikta process, konfliktu izraisošie faktori un to risināšanas un novēršanas iespējas. Otrajā nodaļā autore apskata franšīzi Latvijā (Attirance, Stenders) un ārzemēs (noskaidrojot populārākās franšīzes pasaulē, kā arī apskatot McDonalds), kā arī konfliktus franšīzes attiecībās- balstoties uz Austrijas un Bulgārijas pētījumiem, kā arī Subway un Dazdog, Jaunzēlandes piemēriem. Trešajā nodaļā tika apkopoti aptaujas rezultāti un ekspertintervijas par franšīzi un to konfliktiem franšīzes attiecībās, kā arī veikta to analīze. Darba noslēgumā tika izstrādāti secinājumi un priekšlikumi franšīzes popularizēšanai un konfliktu novēršanai franšīzes attiecībās. Maģistra darbā izvirzītā hipotēze- Latvijā visbiežāk konfliktu izraisošie faktori franšīzes devēja un franšīzes ņēmēja attiecībās ir atbalsta trūkums no franšīzes devēja un atbilstība sistēmai, tika apstiprināta. Maģistra darba apjoms - 101 lapa. Tas sastāv no 3 nodaļām, kurās ietvertas 9 tabulas, 21 attēls un 8 pielikumi. Atslēgvārdi- franšīze, franšīzes devējs, franšīzes ņēmējs, konflikti, konfliktu risināšana.en_US
dc.description.abstractThe title of the master research paper is „Conflict causing factors between franchisor and franchisee”. The aim of the master research paper is to identify the most important conflicts of the underlying factors of the franchisor and the franchisee relations, to characterize the practical application of the franchise and to develop proposals for the franchise promotion and conflict prevention franchise relations in Latvia. The first chapter analyzes the nature and types of franchise. In the second chapter the author explores the franchise in Latvia (also viewed the franchise in companys „Stender” and „Attirance”) and abroad (the top franchise in the world, as well as looking at McDonald’s), as well as conflicts franchise attiecībās- based on Austrian and Bulgarian studies, as well as the Subway and Dazdog, New Zealand examples. The third chapter has summarized the results of the survey, ekspert interviews. At the final part author gives the conclusions and proposals for eliminating the causes of conflict and the promotion of the franchise. Master's work raised hypothesis- most conflict- causing factors franchisor and franchisee relations is the lack of support from the franchisor and compliance system, was approved. The paper consists of 101 page. It includes 3 chapters with 9 tables, 21 pictures and 8 appendixes. Key words: franchise, franchisor, franchisee, conflict, conflict prevention.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.subjectfranšīzeen_US
dc.subjectfranšīzes devējsen_US
dc.subjectfranšīzes ņēmējsen_US
dc.subjectkonfliktien_US
dc.subjectkonfliktu risināšanaen_US
dc.titleFranšīzes devēju un franšīzes ņēmēju konfliktu izraisošie faktorien_US
dc.title.alternativeConflict causing factors between the franchisor and franchiseeen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record