Show simple item record

dc.contributor.advisorMekšs, Pēteris
dc.contributor.authorVītols, Alvis
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
dc.date.accessioned2016-07-02T01:07:49Z
dc.date.available2016-07-02T01:07:49Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.other54724
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/32145
dc.description.abstractTrans- taukskābju noteikšana pārtikas produktos izmantojot gāzu gromotogrāfiju. Vītols A. Zinātniskais vadītājs Dr. ķīm. Mekšs P., Maģistra darbs , 69 lappuses, 42 attēli, 12 tabulas, 39 literatūras avoti, 6 pielikumi. Latviešu valodā. Darba literatūras apskatā apkopota informācija par trans- taukskābju iegūšanu un izmantošanu pārtikas produktos. Apkopota informācija par trans- tauku ietekmi uz veselību. Literatūras apskatā apskatītas šobrīd visplašāk izmantotās trans- tauku analīžu metodes Darba praktiskajā daļā veikta metodes izstrāde un validācija trans- taukskābju noteikšanai, izmantojot gāzu hromotogrāfiju- masspektrometriju. Praktiski veikta 47 Latvijā nopērkamu pārtikas produktu taukskābju analīze, noteikts trans- taukskābju daudzums šajos produktos.
dc.description.abstractDeterminationof trans- fatty acid in food using gas chromotography. Vītols A, scientific advisors Dr. Chem. Mekšs Pēteris. Major thesis, 69 pages, 42 pictures, 12 tables, 39 literature references, 6 appendices. In Latvian. The theoretical part of this thesis contains a literature review about trans- fat production and use in food industry. Gathered information about trans- fat effects on health. The theoretical part of this thesis also contains mostly used trans- fat determination methods. In experimental part of thesis is developed and validated method for determination of trans- fatty acids in food using gas chromatography masspectrometry. Using developed method are analysed 47 in Latvia buyable food samples. Determinated total trans- fatty acid content in these samples.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectTAUKSKĀBES
dc.subjectTRANS- TAUKI
dc.subjectHIDROGINĒTIE TAUKI
dc.subjectTRANS- TAUKSKĀBES
dc.subjectMETILESTERI
dc.titleTrans – taukskābju noteikšana pārtikas produktos izmantojot gāzu hromatogrāfiju
dc.title.alternativeDetermination of trans – fatty acids in food products by gas chromatography
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record