Darba vides risku novērtēšana un to samazināšanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā
Author
Skačkova, Viktorija
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Roja, Ženija
Date
2016Metadata
Show full item recordAbstract
Darba vides riski un preventīvie pasākumi ēdināšanas uzņēmumā. Darbu izstrādāja Viktorija Skačkova, Zinātniskā vadītāja Dr. med., asoc. Prof. Ženija Roja. Maģistra darbs, 79 lappuses, 21 attēls, 11 tabulas, 22 literatūras avoti, 8 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darbā ir veikta darba vides risku analīze uz nodarbinātajiem ēdināšanas uzņēmumos. Vispārējā darba vides risku novērtēšana veikta ar Somijas Tamperes universitātes 5 baļļu matricu. Ergonomiskie riski novērtēti ar SGR-A, ātro ekspozīcijas kontroli (ĀEK) un NIOSH vienādojumu rekomendējamās paceļamās masas limitam. Darba procesā veikta nodarbināto intervēšana un anketēšana. Veikta darba vides faktoru ietekmes analīze uz nodarbināto. Darba noslēgumā sniegtas praktiskās rekomendācijas. Working environment risks and preventive measures for catering company. Masterš thesis performed by Mrs. Viktorija Skačkova, research adviser Dr. med., asoc. Prof. Ženija Roja. Master's thesis, 79 pages.., 21 pictures, 11 tables, 22 reference sources, 7 annexes. In Latvian. This thesis analyses ergonomic working environment risks for catering companies. Working environment risks are assessed in general using the Finland's Tampere University 5-point matrix. Ergonomic risks are assessed using the method of load key indicators SGR-A and quick explosure control (QEC method), as well as equation for the weight lifting limit is recommended. Practical recommendations are provided in the conclusion