• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Darba vides risku novērtēšana un to samazināšanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā

Thumbnail
View/Open
300-55481-Skackova_Viktorija_vs14046.pdf (1.856Mb)
Author
Skačkova, Viktorija
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Roja, Ženija
Date
2016
Metadata
Show full item record
Abstract
Darba vides riski un preventīvie pasākumi ēdināšanas uzņēmumā. Darbu izstrādāja Viktorija Skačkova, Zinātniskā vadītāja Dr. med., asoc. Prof. Ženija Roja. Maģistra darbs, 79 lappuses, 21 attēls, 11 tabulas, 22 literatūras avoti, 8 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darbā ir veikta darba vides risku analīze uz nodarbinātajiem ēdināšanas uzņēmumos. Vispārējā darba vides risku novērtēšana veikta ar Somijas Tamperes universitātes 5 baļļu matricu. Ergonomiskie riski novērtēti ar SGR-A, ātro ekspozīcijas kontroli (ĀEK) un NIOSH vienādojumu rekomendējamās paceļamās masas limitam. Darba procesā veikta nodarbināto intervēšana un anketēšana. Veikta darba vides faktoru ietekmes analīze uz nodarbināto. Darba noslēgumā sniegtas praktiskās rekomendācijas.
 
Working environment risks and preventive measures for catering company. Masterš thesis performed by Mrs. Viktorija Skačkova, research adviser Dr. med., asoc. Prof. Ženija Roja. Master's thesis, 79 pages.., 21 pictures, 11 tables, 22 reference sources, 7 annexes. In Latvian. This thesis analyses ergonomic working environment risks for catering companies. Working environment risks are assessed in general using the Finland's Tampere University 5-point matrix. Ergonomic risks are assessed using the method of load key indicators SGR-A and quick explosure control (QEC method), as well as equation for the weight lifting limit is recommended. Practical recommendations are provided in the conclusion
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/33169
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV