• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Jauna viesmīlības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma pieprasījuma prognozēšana.

Thumbnail
View/Open
303-57718-Bergs_Janis_jb13060.pdf (2.076Mb)
Author
Bergs, Jānis
Co-author
Latvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
Advisor
Šķiltere, Daina
Date
2017
Metadata
Show full item record
Abstract
Mūsdienu mainīgajā uzņēmējdarbības vidē dažreiz ir grūti apzināt visas formalitātes, kuras ir nepieciešamas veikt, lai dibinātu jaunu uzņēmumu. Darbā salīdzinoši liels uzsvars ir likts uz formalitāšu apzināšanu un paskaidrošanu. Analītiskajā daļā tiek analizēta uzņēmējdarbības vide kopumā kā arī pētāmā nozare - ēdināšanas un viesmīlības nozare. Pateicoties nozares analīzei un pētījumam ir vieglāk sniegt konkrētās tirgus situācijas kopsavilkumu, kā arī apzināties jauna uzņēmuma potenciālā pieprasījuma lielumu. Pētījuma daļā tiek prognozēts pieprasījums kā arī izvēlēta potenciālā atrašanās vieta jaunam sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam.
 
In modern business environment it is sometimes difficult to know every formality that is necessary to establish a new company. In this thesis a considerable emphasis is put on the identification and explanation of these formalities. In the analytical part, there is an analysis of business environment in general, as well as the industry that had to be researched – catering and hospitality industries. Thanks to the analysis and research of the industries it is easier to give a summary of the particular industry, as well as to realize the demand for a new company. In the research part of this thesis the author projected predicted the demand, as well as selected a potential location for a new cartering company.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/35342
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses [8528]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV