Показать сокращенную информацию
Auzu bēta-glikānu bakteriālās fermentācijas galaproduktu noteikšana, izmantojot hromatogrāfijas metodi
dc.contributor.advisor | Nakurte, Ilva | |
dc.contributor.author | Solops, Andrejs | |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte | |
dc.date.accessioned | 2017-07-02T01:07:13Z | |
dc.date.available | 2017-07-02T01:07:13Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.other | 58264 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/36136 | |
dc.description.abstract | Auzu β-glikānu bakteriālās fermentācijas galaproduktu noteikšana, izmantojot hromatogrāfijas metodi. Solops A., zinātniskā vadītāja Dr.ķīm. Nakurte I. Maģistra darbs, 51 lappuse, 65 attēli, 13 tabulas, 2 vienādojumi, 30 literatūras avoti un 3 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir apkopota literatūra par auzu β-glikānu, svarīgākām īso ķēžu taukskābēm, to īpašībām un noteikšanas metodēm fermentācijas barotnēs. Praktiskajā daļā noteikta 8 dažādu organisko skābju koncentrācija fermentācijas barotnēs ar jonu eksklūzijas AEŠH, detektēšanā izmantojot lidojuma laika masspektrometriju. | |
dc.description.abstract | Determination of oat -glucan bacterial fermentation end products using chromatography methods. Solops A., supervisor Dr.chem. Nakurte I. Master thesis, 51 pages, 65 figures, 13 tables, 2 equations, 36 literature references and 3 appendices. In Latvian. The theoretical part of this master thesis contains a literature review about the oat β-glucan, key characteristics of short chain fatty acids and their determination in fermentation broth. The experimental section contains determination of 8 different organic acids in fermentation broth with ion exclusion HPLC, coupled with time of flight mass spectrometry. | |
dc.language.iso | lav | |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.subject | Ķīmija | |
dc.subject | ĪSO ĶĒŽU TAUKSKĀBES | |
dc.subject | AUZU BETA-GLIKĀNS | |
dc.subject | ORGANISKĀS SKĀBES | |
dc.subject | FERMENTĀCIJA | |
dc.subject | AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA | |
dc.title | Auzu bēta-glikānu bakteriālās fermentācijas galaproduktu noteikšana, izmantojot hromatogrāfijas metodi | |
dc.title.alternative | Determination of oat beta-glucan bacterial fermentation end products using chromatography methods | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis |