Показать сокращенную информацию

dc.contributor.advisorNakurte, Ilva
dc.contributor.authorSolops, Andrejs
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
dc.date.accessioned2017-07-02T01:07:13Z
dc.date.available2017-07-02T01:07:13Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.other58264
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/36136
dc.description.abstractAuzu β-glikānu bakteriālās fermentācijas galaproduktu noteikšana, izmantojot hromatogrāfijas metodi. Solops A., zinātniskā vadītāja Dr.ķīm. Nakurte I. Maģistra darbs, 51 lappuse, 65 attēli, 13 tabulas, 2 vienādojumi, 30 literatūras avoti un 3 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir apkopota literatūra par auzu β-glikānu, svarīgākām īso ķēžu taukskābēm, to īpašībām un noteikšanas metodēm fermentācijas barotnēs. Praktiskajā daļā noteikta 8 dažādu organisko skābju koncentrācija fermentācijas barotnēs ar jonu eksklūzijas AEŠH, detektēšanā izmantojot lidojuma laika masspektrometriju.
dc.description.abstractDetermination of oat -glucan bacterial fermentation end products using chromatography methods. Solops A., supervisor Dr.chem. Nakurte I. Master thesis, 51 pages, 65 figures, 13 tables, 2 equations, 36 literature references and 3 appendices. In Latvian. The theoretical part of this master thesis contains a literature review about the oat β-glucan, key characteristics of short chain fatty acids and their determination in fermentation broth. The experimental section contains determination of 8 different organic acids in fermentation broth with ion exclusion HPLC, coupled with time of flight mass spectrometry.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectĪSO ĶĒŽU TAUKSKĀBES
dc.subjectAUZU BETA-GLIKĀNS
dc.subjectORGANISKĀS SKĀBES
dc.subjectFERMENTĀCIJA
dc.subjectAUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA
dc.titleAuzu bēta-glikānu bakteriālās fermentācijas galaproduktu noteikšana, izmantojot hromatogrāfijas metodi
dc.title.alternativeDetermination of oat beta-glucan bacterial fermentation end products using chromatography methods
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Файлы в этом документе

Thumbnail

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию