• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

"Valmiermuižas vēstniecība Rīgā" restorāna darbības analīze .

Thumbnail
View/Open
303-58695-Groma_Kristine_kg13048.pdf (1.390Mb)
Author
Groma, Kristīne
Co-author
Latvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
Advisor
Danusēvičs, Mārtiņš
Date
2017
Metadata
Show full item record
Abstract
Bakalaura darba tēma ir „Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā” restorāna darbības analīze. Bakalaura darba mērķis ir sniegt „Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā” restorāna priekšlikumus uzņēmuma turpmākām pilnveidošanās iespējām un plašākai klientu piesaistei. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, tika veikti vairāki uzdevumi: iekšējās un ārējās vides analīzes teorētiskā izpēte, pētāmā uzņēmuma iekšējās un ārējās vides analīze, konkurētspējas analīze, izmantojot M. Portera piecu spēku modeli, SVID analīze, intervija ar ekspertu, kā arī tika veikta un analizēta aptauja par „Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā” restorānu. Darba izstrādāšanas gaitā iegūtie rezultāti ir apkopoti secinājumos par bakalaura darbā aplūkotajām problēmām un izvirzīti priekšlikumi, kas pēc autores domām varētu veicināt „Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā” restorāna konkurētspēju un piesaistīt vairāk klientus.
 
The subject of this bachelor paper is Business analysis of a restaurant "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā". The aim of this bachelor paper is offering suggestions „Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā” restaraunt’s for further enterprise development and expansion of the clientele. In order to achieve the aim, several objectives were realised such as: internal and external business environment theoretical analysis, internal and external environment analysis of the particular enterprise, analysis of competitiveness, applying M. Porter’s five forces model and SWOT analysis, interview with a sectoral specialist, also a questionnaire was carried out from which further analysis of „Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā” restaraunt was conducted. The obtained probable suggestions and results of the problems during the resarch of this bachelor paper are presented in the conclusion section which from the author’s perspective, might promote the „Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā” restaraunt’s competitive abilities and extend the clientele.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/36411
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses [8528]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV