Show simple item record

dc.contributor.advisorVīksna, Arturs
dc.contributor.authorZīriņa, Sintija
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
dc.date.accessioned2019-06-08T01:02:30Z
dc.date.available2019-06-08T01:02:30Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.other70772
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/46731
dc.description.abstractDarbā ir veikta literatūras izpēte par izotopu attiecības masspektrometriju un tā pielietojumiem dažādu augļu izcelsmes noteikšanai. Tika analizēts paraugu sagatavošanas process, kā arī izmantotās analīzes metodes. Pēc tam tika izstrādāta paraugu sagatavošanas metode un ar izotopu attiecības masspektrometru tika analizēti āboli no dažādām valstīm un iegūtie rezultāti savā starpā salīdzināti.
dc.description.abstractA literature analysis was performed about isotope ratio masspectrometry and the application of it to determine different fruit origin. Sample preparation processes and analytical methods were analyzed. Afterwards a sample preparation method was developed and with isotope masspectrometry apples from different countries were analyzed. Obtained results were compared with each other.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectPārtika
dc.subjectPārtikas izcelsme
dc.subjectĀboli
dc.subjectIzotopu attiecības masspektrometrs
dc.subjectOgleklis
dc.titleOglekļa un slāpekļa izotopu attiecību pētījumi dažādas šķirnes ābolos
dc.title.alternativeDetermination of carbon and nitrogen isotope ratio in different apple cultivars
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record