Show simple item record

dc.contributor.advisorBrizga, Jānis
dc.contributor.authorĶibilda-Kinna, Nora
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte
dc.date.accessioned2019-06-30T01:09:21Z
dc.date.available2019-06-30T01:09:21Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.other71475
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/47505
dc.description.abstractZaļais publiskais iepirkums kā vides pārvaldības instruments Latvijas tiesiskajā regulējumā noteikts kopš 2014. gada. Šobrīd noris tā prasību un kritēriju pārskatīšana. Šī maģistra darba mērķis ir veikt zaļā publiskā iepirkuma prasību un kritēriju, un to piemērošanas prakšu izvērtējumu Latvijas izglītības iestāžu pārtikas piegādes un ēdināšanas iepirkumiem, kā arī izstrādāt priekšlikumus tā snieguma uzlabošanai un ietekmes uz vidi mazināšanai. Darba eksperimentālajā daļā veikta kvantitatīva un kvalitatīva zaļā publiskā iepirkuma kritēriju un to piemērošanas prakšu analīze un intervijas ar tajā iesaistīto pušu pārstāvjiem. Secināts, ka zaļā publiskā iepirkuma kritēriji ir plaši interpretējami un vairumā gadījumu iepirkumu nolikumi neatbilst prasībām. Atslēgas vārdi: zaļais publiskais iepirkums, pārtikas piegāde un ēdināšana, izglītības iestādes, piemērošanas prakse, vides kritēriji.
dc.description.abstractFirst green public procurement legal regulation in Latvia came into force in 2014. Currently the requirements and criteria of the green public procurement are being revised. The aim of this study is to evaluate the legal framework and application practices of green public procurement for food and catering services in educational institutions and suggest recommendations for further development of public procurement system in Latvia. A quantitative analysis of green public procurement application was carried out for this study. Also semi-structured interviews with stakeholders were conducted as part of the qualitative analysis. It was concluded that green public procurement criteria for food and catering services in Latvia can be broadly interpreted and in most cases procurements aren’t compatible with legal requirements. Key words: green public procurement, food and catering services, educational institutions, practical application, criteria.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectVides zinātne
dc.subjectzaļais publiskais iepirkums
dc.subjectpārtikas piegāde un ēdināšana
dc.subjectizglītības iestādes
dc.subjectpiemērošanas prakse
dc.subjectvides kritēriji
dc.titleZaļā publiskā iepirkuma piemērošanas prakse Latvijas izglītības iestāžu pārtikas piegādes un ēdināšanas pakalpojumiem
dc.title.alternativePractical application of green public procurement for food and catering services in educational institutions of Latvia
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record