Show simple item record

dc.contributor.advisorVīksna, Arturs
dc.contributor.authorKravceviča, Rita
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
dc.date.accessioned2020-06-30T01:06:43Z
dc.date.available2020-06-30T01:06:43Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.other76256
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/50649
dc.description.abstractDarbā tika veikta literatūras izpēte par izotopu attiecības un aminoskābju noteikšanu pārtikas produktos. Eksperimentālajā daļā tika pētītas Latvijā audzētu ābolu sēklas. Kopā tika pētītas piecas ābolu šķirnes ar dažādiem apsaimniekošanas veidiem. Paraugiem tika noteikta oglekļa un slāpekļa izotopu attiecība, un aminoskābes. Iegūtie rezultāti tika salīdzināti savā starpā.
dc.description.abstractA literature analysis was performed about isotope ratio and amino acids determination in food. In the experimental part were studied apple seeds grown in Latvia. Total was studied five apple cultivars with different management methods. For the samples was determined carbon and nitrogen isotope ratio and amino acids. Obtained results were compared with each other.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectPārtikas izsekojamība
dc.subjectPārtikas izcelsme
dc.subjectIzotopu attiecība
dc.subjectAminoskābes
dc.subjectĀboli
dc.titleDažādu ābolu šķirņu izcelsmes pētījumi
dc.title.alternativeStudies on the origin of different apple cultivars
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record