Показать сокращенную информацию

dc.contributor.advisorPugajeva, Iveta
dc.contributor.authorBērziņa, Zane
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
dc.date.accessioned2020-07-01T01:06:41Z
dc.date.available2020-07-01T01:06:41Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.other75883
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/51604
dc.description.abstractLiteratūras apskatā apkopota informācija par biogēnajiem amīniem un mikotoksīniem, to izplatību sierā un toksicitāti, kā arī aprakstītas dažādas biogēno amīnu un mikotoksīnu noteikšanas metodes. Izmantojot AEŠH ar UV-VIS detektoru, izstrādāta un validēta metode 6 biogēno amīnu noteikšanai sieros un, izmantojot AEŠH ar MS/MS detektoru, izstrādāta un validēta metode 15 mikotoksīnu noteikšanai sieros. Izstrādātās metodes tika pielietotas 44 zilā pelējuma sieru analīzei. Iegūtie rezultāti prezentēti LU 77. starptautiskajā zinātniskajā konferencē un publicēti tēžu krājumā un iekļauti zinātniskajā žurnālā “Foods” [1,2].
dc.description.abstractInformation about biogenic amines and mycotoxins, their distribution in cheese and toxicity and description of various detection methods of biogenic amines and mycotoxins are summarized in the literature review. The method for detecting 6 biogenic amines in cheese was developed and validated using HPLC with UV-VIS detector and the method for detecting 15 mycotoxins in cheese was developed and validated using HPLC with MS/MS detector. Developed methods were used in the analysis of a total of 44 samples of blue cheese. Acquired results were presented in the 77th LU International Scientific conference, published in the collection of theses and included in the scientific journal “Foods” [1,2].
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectBIOGĒNIE AMĪNI
dc.subjectMIKOTOKSĪNI
dc.subjectAUGSTI EFEKTĪVA ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA
dc.subjectUV-VIS
dc.subjectMS/MS
dc.titleBiogēno amīnu un mikotoksīnu izplatība zilā pelējuma sieros
dc.title.alternativeThe occurrence of mycotoxins and biogenic amines in mould- ripened blue cheeses
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Файлы в этом документе

Thumbnail

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию