Show simple item record

dc.contributor.advisorBartkevičs, Vadims
dc.contributor.authorNečiporenko, Aleksandrs
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
dc.date.accessioned2021-06-30T01:02:21Z
dc.date.available2021-06-30T01:02:21Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.other84197
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/55166
dc.description.abstractNanodaļiņu noteikšana ar viendaļiņu induktīvi saistītās plazmas masspektrometrijas metodi pārtikas produktos. Nečiporenko A., zinātniskais vadītājs Dr.chem. prof. Vadims Bartkevičs. Maģistra darbs, 46 lappuses, 24 attēli, 17 tabulas, 64 literatūras avoti, 13 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota zinātniskā literatūra par nanodaļiņām, kas ietver to īpašības, toksiskumu, izplatību, pielietojumu, noteikšanas metodes un izmantošanu pārtikā. Literatūras daļā ir ietverts apkopojums par TiO2, Ag, ZnO un SiO2 nanodaļiņām. Darbā ir veikta TiO2, Ag, ZnO un SiO2 nanodaļiņu noteikšana pārtikas produktos ar SP-ICP-MS metodi, kā arī SP-ICP-MS instrumentālās metodes verificēšana ar Au nanodaļiņām.
dc.description.abstractThe determination of nanoparticles by single particle inductively coupled plasma mass spectrometry in food. Neciporenko A., scientific supervisor Dr. Chem. prof. Vadims Bartkevics. Master thesis, 46 pages, 24 images, 17 tables, 64 references, 13 annexes. Latvian language. The thesis summarizes the scientific literature on nanoparticles, which includes their properties, toxicity, distribution, application, detection methods and use in food. The literature section contains a summary related to TiO2, Ag, ZnO and SiO2 nanoparticles. The determination of TiO2, Ag, ZnO and SiO2 nanoparticles in food products by SP-ICP-MS method, as well as verification of the SP-ICP-MS instrumental method by Au nanoparticles has been performed.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectSP-ICP-MS
dc.subjectNANODAĻIŅAS
dc.subjectTITĀNA DIOKSĪDA NANODAĻIŅAS
dc.subjectSUDRABA NANODAĻIŅAS
dc.subjectSILĪCIJA DIOKSĪDA NANODAĻIŅAS
dc.titleNanodaļiņu noteikšana ar viendaļiņu induktīvi saistītās plazmas masspektrometrijas metodi pārtikas produktos
dc.title.alternativeDetermination of nanoparticles by single particle inductively coupled plasma mass spectrometry in food
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record