Show simple item record

dc.contributor.advisorBērziņš, Māris
dc.contributor.authorPlikša, Paula
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte
dc.date.accessioned2021-07-03T01:01:37Z
dc.date.available2021-07-03T01:01:37Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.other84421
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/56392
dc.description.abstractSabiedriskās ēdināšanas vietas mūsdienās ir ļoti būtiska cilvēku un sabiedriskās dzīves daļa. Tās dod iespēju iespēju baudīt gardus ēdienu, mūziku, pilsētvidi un socializēšanos, ko tā rada. It īpaši mūsdienās to vērtība 2021. gadā ir pieaugusi pasaulē esošās situācijas dēl, kas ir ierobežojusi šīs iespējas, rezultātā atņemot svarīgu ikdienas, komunikācijas, kultūras un ekonomikas daļu. Bakalaura darbs ”Sabiedrisko ēdināšanas vietu ģeogrāfija Jelgavā un Ogrē” izstrādāts, lai izpētītu un salīdzinātu sabiedriskās ēdināšanas vietas, to ģeogrāfisko izvietojumu un socioeknomisko stāvokli divās Latvijas pilsētās: Jelgavā un Ogrē. Šo vietu novērtēšanai veikti lauka apsekojumu un informācijas apokopšana un salīdzināšana. Bakalaura darba ietvaros konstatētas likumsakarības starp iedzīvotāju un ēdināšanas vietu izvietojumu, tāpat ar starp pilsētu morofoloģiskajām struktūrām un to, kā pati teritorija ir attīstījusies. Tāpat arī tika analizēta teorētiskā informācija, lai izprastu šo vietu konkrēto atrašanos. Ņemot vērā arī jau kopš 2019. gada beigām pasaulē esošo Covid-19 pandēmiju, tika arī sīkāk apskatīts esošais stāvoklis šīm vietām.
dc.description.abstractThese days, catering sites are a very important part of human and social life. They give a possiblity to enjoy delicious food, some music, urban environment and socializing it creates. Particularly today in year 2021, their value has increased in the whole world, because these opportunities have been limited by depriving an important part of everyday, communication, culture and economics. The bachelor's work “Geography of public catering sites in Jelgava and Ogre” is designed to study and compare catering sites, their geographical location and the state of socioeknomisko in two cities of Latvia: Jelgava and Ogre. The apoculation and comparison of field surveys and information has been carried out for the assessment of these sites. Within the framework of the Bachelor thesis, there has been a realization of the relationship between the placement of the population and catering sites, along with the morofological structures of the cities and how the area itself has developed. Theoretical information was also been analysed to understand the specific location of these sites. Taking in to regard the global pandemic of the virus Covid-19 since the end of 2019, the current situation in these areas has also been examined in detail.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĢeogrāfija
dc.subjectsabiedriskās ēdināšanas vietas
dc.subjectpārtikas vide
dc.subjectpilsētu struktūra
dc.subjectJelgavas pilsēta
dc.subjectOgres pilsēta
dc.titleSabiedriskās ēdināšanas vietu ģeogrāfija Jelgavā un Ogrē
dc.title.alternativeGeography of urban gastronomy in Jelgava and Ogre
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record