• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Metodes izstrāde per- un polifluoralkil savienojumu noteikšanai pārtikas produktos, izmantojot augstas izšķirtspējas masspektrometriju

Thumbnail
View/Open
300-89302-Jevnevica_Karina_kj19033.pdf (1.015Mb)
Author
Jevņeviča, Karina
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Pasečnaja, Elīna
Date
2022
Metadata
Show full item record
Abstract
Metodes izstrāde per- un polifluoralkil savienojumu noteikšanai pārtikas produktos, izmantojot augstas izšķirtspējas masspektrometriju. Jevņeviča K., zinātniskā vadītāja Mg.chem. Pasečnaja E. Bakalaura darbs, 41 lappuse, 5 attēli, 9 tabulas, 53 literatūras avoti. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros ir apkopota informācija par per- un polifluoralkil savienojumiem, to īpašībām, iedarbību uz cilvēkiem un apkārtējo vidi, toksicitāti, izplatību pārtikas produktos, kā arī ir apskatītas šo savienojumu noteikšanas metodes. Eksperimentālajā daļā ir izstrādāta un validēta analītiskā metode per- un polifluoralkil savienojumu noteikšanai pārtikas produktos, izmantojot augstas izšķirtspējas masspektrometriju.
 
Method development for the determination of per- and polyfluoroalkyl compounds in foodstuffs using high-resolution mass spectrometry. Jevņeviča K., scientific supervisor Mg.chem. Pasecnaja E. Bachelor work, 41 pages, 5 figures, 9 tables, 53 literature references. Latvian Language. Literature review summarizes information about per- and polyfluoroalkyl compounds, their properties, effects on humans and the environment, toxicity, distribution in foodstuffs, as well as methods for the determination of these compounds. In the experimental part, an analytical method for the determination of per- and polyfluoroalkyl compounds in food using high-resolution mass spectrometry has been developed and validated.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/59418
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV