Latvijas gaļas ražošanas uzņēmumu darbības kvalitātes vērtējums un kvalitātes potenciāla uzlabošana konkurētspējas paaugstināšanai.
Author
Znotiņš, Andris
Co-author
Latvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
Advisor
Danusēvičs, Mārtiņš
Date
2024Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalaura darbā izvirzītais mērķis - izpētīt Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumu esošo kvalitāti kā arī konkurētspēju un faktorus tās pilnveidošanai. Bakalaura darba ietvaros Autors pārbauda izvirzīto hipotēzi: gaļas pārstrādes ražošanas nozarē produkta derīguma termiņš ir svarīgākais kvalitātes kritērijs. Darba ietvaros aplūkotas kvalitātes metodes un modeļi pārtikas ražošanas uzņēmumos, veikts pētījums par gaļas produktu kvalitātes novērtējumu Latvijas iedzīvotāju vidū. Autors uzskata, ka gaļas produktu kvalitāti nosaka valstī spēka esošie noteikumi pārtikas apritē, uzņēmuma esošie standarti konkrētajam produkcijas veidam un uzraugošā institūcija pārtikas ražošanā un realizācijā ir Pārtikas un veterinārais dienests. Pārtikas produktu patērētājiem ir ļoti svarīga laba pārtikas produktu kvalitāte. The goal of this bachelor thesis is to study the current quality and competitiveness of Latvian meat processing companies, as well as factors for their improvement. The thesis examines the hypothesis that the expiration date of meat products is the most crucial criterion in the quality of the product within the meat processing industry. Within the framework of the work, quality methods and models in food production companies have been examined. A study has been conducted on the quality assessment of meat products among the population of Latvia The author believes that the quality of meat products is determined by the country’s regulations in the food circulation, the existing standards of the company’s standards for specific types of production, and the supervisory role of in food the Food and Veterinary Service in food production and distribution.