Show simple item record

dc.contributor.advisorFricberga, Ievaen_US
dc.contributor.authorSerikova, Elīnaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-23T10:16:42Z
dc.date.available2015-03-23T10:16:42Z
dc.date.issued2012en_US
dc.identifier.other29427en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/6851
dc.description.abstractStarptautiskiem uzņēmumiem ir jāattīstās, lai paliktu uz globālas ekonomiskās skatuves. Globalizētajā pasaulē pastāv uzskats, ka cilvēku vajadzības un vēlmes kļūst homogēnas. Līdz ar to, kā darba mērķi autore izvēlējās analizēt standartizācijas un adaptācijas pakāpi ātrās ēdināšanas nozarē Latvijā un sniegt priekšlikumus ārvalstu ātrās ēdināšanas uzņēmumiem, kas darbojas Latvijā. Pētījuma rezultātā autore secināja, ka Latvijas iedzīvotājiem ir tuvi rietumnieciski ēdināšanas standarti un Latvijas tirgus ir izdevīgs uzņēmumiem, kas ir orientēti uz standartizāciju, bet ir jāņem vērā tas, ka katrai nācijai ir raksturīgas savas ēdināšanas tradīcijas, kas ietekmē starptautisku uzņēmumu izvēlētu tirgus stratēģiju. Darbs sastāv no 63lpp, ir izmantoti 11 attēli un 3 tabulas. Atslēgas vārdi: standartizācija, adaptācija, produkts, ātras ēdināšanas nozare, Latvija.en_US
dc.description.abstractInternational enterprises are in need of constant development to stay on global stage. There is a belief that in global world human needs and wants become homogeneous. Bachelor thesis covers analysis of standardization and adaptation level in Latvia’s fast food industry and suggestion for foreign fast food industry companies, which operate in Latvia’s market. As a result of the thesis author concluded that Western food standards are close to Latvia’s consumers and local market is profitable for companies with orientation towards standardization. Should be taken into account the fact that each nation has their own food traditions that put an impact on a market strategy chosen by international companies Thesis consists of 63.p, 11 pictures and 3 tables were used. Key words: standardization, adaptation, product, fast food industry, Latvia.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEkonomikaen_US
dc.titleStandartizācija un adaptācija ātrās ēdināšanas nozarē: Latvijas tirgus īpatnībasen_US
dc.title.alternativeStandartization and Adaptation in Fast Food Industry: Specific Features of Latvian Marketen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record