dc.contributor.advisor | Mekšs, Pēteris | en_US |
dc.contributor.author | Skrinda, Ludmila | en_US |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte | en_US |
dc.date.accessioned | 2015-03-24T07:04:37Z | |
dc.date.available | 2015-03-24T07:04:37Z | |
dc.date.issued | 2006 | en_US |
dc.identifier.other | 1978 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/16841 | |
dc.description.abstract | Darbā ir apkopota zinātniskā periodikā atrastā informācija par akrilamīda klātbūtni pārtikā, tā veidošanās iespējamiem cēloņiem, toksikoloģiskiem aspektiem un analītiskām noteikšanas metodēm.
Eksperimentāli, izmantojot gāzu hromatogrāfijas un gāzu- hromatogrāfijas masspektrometrijas metodes akrilamīds noteikts pārtikas produktos. Akrilamīda noteikšana veikta kartupeļu un maizes izstrādājumos. | en_US |
dc.description.abstract | Acrylamide in food and mechanisms of it’s formation as soon as acrylamide levels in food , toxicology and analytical methods are described.
Gas chromatography (GC-ECD) and gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) was realized for quantitative and qualitative determination of acrylamide in heated food. Determination of the acrylamide in potato chips and heated bread have been provided. | en_US |
dc.language.iso | N/A | en_US |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ķīmija | en_US |
dc.title | Akrilamīda noteikšana pārtikā ar hromatogrāfijas metodēm | en_US |
dc.title.alternative | Chromatographic Determination of Acrylamide in Food | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis | en_US |