Show simple item record

dc.contributor.advisorMekšs, Pēterisen_US
dc.contributor.authorSkrinda, Ludmilaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:04:37Z
dc.date.available2015-03-24T07:04:37Z
dc.date.issued2006en_US
dc.identifier.other1978en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/16841
dc.description.abstractDarbā ir apkopota zinātniskā periodikā atrastā informācija par akrilamīda klātbūtni pārtikā, tā veidošanās iespējamiem cēloņiem, toksikoloģiskiem aspektiem un analītiskām noteikšanas metodēm. Eksperimentāli, izmantojot gāzu hromatogrāfijas un gāzu- hromatogrāfijas masspektrometrijas metodes akrilamīds noteikts pārtikas produktos. Akrilamīda noteikšana veikta kartupeļu un maizes izstrādājumos.en_US
dc.description.abstractAcrylamide in food and mechanisms of it’s formation as soon as acrylamide levels in food , toxicology and analytical methods are described. Gas chromatography (GC-ECD) and gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) was realized for quantitative and qualitative determination of acrylamide in heated food. Determination of the acrylamide in potato chips and heated bread have been provided.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleAkrilamīda noteikšana pārtikā ar hromatogrāfijas metodēmen_US
dc.title.alternativeChromatographic Determination of Acrylamide in Fooden_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record