Показать сокращенную информацию

dc.contributor.advisorĢībietis, Jānisen_US
dc.contributor.authorOrlovs, Jevgēnijsen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:04:48Z
dc.date.available2015-03-24T07:04:48Z
dc.date.issued2014en_US
dc.identifier.other43264en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/16903
dc.description.abstractCinka un vara noteikšana pārtikas produktos ar eksprestestu metodi. Orlovs J.,zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., doc. Ģībietis J. Bakalaura darbs, 34 lappuses, 18 attēli, 9 tabulas, 23 literatūras avots, 1 pielikums. Latviešu valоdā. Darbā ir apkopota literatūra par varа un cinkа savienоjumu kvantitatīvajām noteikšanas metodēm vīnogu sulās un vīnos.Eksperimentāli izpētītas eksprеstestu pielietоšanas iespējas mainot šķīdumu pH, kāаrī citronskābes un vīnskābes klātbūtnē, izmаntojot spektrofotometru – fotokolоrimetru Avante „AvaMouse”. Izpētītа teststrēmeļu piеmērotība cinkа un vara koncentrācijаs noteikšanаi vīnоgu sulā un vīnā. CINKS,VARŠ, TESTMETODES, 5-Br-PADAP, KOLORIMETRIJA, METĀLU NOTEIKŠANA VĪNĀ UN VĪNOGU SULĀ, VĪNSKĀBE, CITRONSKĀBEen_US
dc.description.abstractDetection of Zinc and Copper in food products by rapid test method. Orlovs J.,supervisor Dr. chem., doc. Ģībietis J. Bachelor’s work, 34 pages, 18 figures, 9 tables, 23 literature references, 1 appendices. In Latvian. This study summarizes literature about quantitative determination methods of copper and zinc in grape juice and vine. Application of rapid test in the solutions with different pH value and with citric and tartaric acids had been studied using visual and instrumental methods. Suitability of rapid tests for zinc and copper determination in grape juice and vine had been evaluated. ZINC,COPPER,TESTING METHODS, 5-Br-PADAP, COLORIMETRY, DETERMINATION OF METALS IN GRAPE JUICES AND WINE,CITRIC, TARTARICen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleCinka un vara noteikšana pārtikas produktos ar eksprestestu metodien_US
dc.title.alternativeDetection of Zinc and Copper in food products by rapid test methoden_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Файлы в этом документе

Thumbnail

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию