Show simple item record

dc.contributor.advisorBartkevičs, Vadimsen_US
dc.contributor.authorKrafte, Kristīneen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:34:17Z
dc.date.available2015-03-24T07:34:17Z
dc.date.issued2014en_US
dc.identifier.other42716en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/18901
dc.description.abstractDarbā ir apkopota informācija par garšvielu īpašībām un galvenajiem garšvielu piesārņotājiem. Tika izpētīta zinātniskā literatūra par smago metālu saturu melnajos piparos. Smago metālu elementu (Cr, Mn, Fe, Co, Ni, Cu, Zn, Cd, Sn, Pb, Hg) kvantitatīvai noteikšanai tika pielietota ICP-MS metode. Dzīvsudraba noteikšanai paraugu sagatavošanas laikā tika izmantots AuCl3 šķīdums, lai izvairītos no dzīvsudraba atmiņas efekta un palielinātu stabilitāti. Tika veikta iegūto rezultātu salīdzināšana ar literatūrā pieejamiem rezultātiem.en_US
dc.description.abstractThe theoretical part of this thesis contains a literature review about properties and main pollutants of spices. Exploration of heavy metal content in black pepper been done in this thesis. For quantitative determination of heavy metals (Cr, Mn, Fe, Co, Ni, Cu, Zn, Cd, Sn, Pb, Hg) were used ICP-MS method. For measurements of mercury by ICP-MS was used AuCl3 to avoid of mercury “memory effect” and to increase stability. Comparison result with the data available in the literature was done.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleSmago metālu noteikšana melnajos piparos izmantojot induktīvi saistītās plazmas masspektrometrijas metodien_US
dc.title.alternativeDetermination of heavy metals in black pepper using inductively coupled plasma mass spectrometryen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record