Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā selekcionēto miežu un auzu šķirņu graudos
Author
Krivmane, Iveta
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Date
2012Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalaura darbā tika veikts literatūras apskats par graudu uzbūvi, to ķīmisko sastāvu un fenola savienojumiem. Eksperimentālajā daļā izvērtēju fenola savienojumu daudzumu Latvijā selekcionētos labības graudos. Ar spektrofotometrisko metodi tika noteikts kopējais fenolu daudzums dažādu miežu un auzu šķirņu graudos, kā arī noteikta antiradikālā aktivitāte. Bachelor’s thesis reviews literature on the grain structure, their chemical composition and phenolic compounds. I assessed the amount of pfenolic compound content in Latvian bred grains in experimental part. Total phenols of different varieties of barley and oats grains, as well as certain antiradical activity were determined with spectrophotometric method.