Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Idaen_US
dc.contributor.authorKrivmane, Ivetaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:59:10Z
dc.date.available2015-03-24T07:59:10Z
dc.date.issued2012en_US
dc.identifier.other21868en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/20856
dc.description.abstractBakalaura darbā tika veikts literatūras apskats par graudu uzbūvi, to ķīmisko sastāvu un fenola savienojumiem. Eksperimentālajā daļā izvērtēju fenola savienojumu daudzumu Latvijā selekcionētos labības graudos. Ar spektrofotometrisko metodi tika noteikts kopējais fenolu daudzums dažādu miežu un auzu šķirņu graudos, kā arī noteikta antiradikālā aktivitāte.en_US
dc.description.abstractBachelor’s thesis reviews literature on the grain structure, their chemical composition and phenolic compounds. I assessed the amount of pfenolic compound content in Latvian bred grains in experimental part. Total phenols of different varieties of barley and oats grains, as well as certain antiradical activity were determined with spectrophotometric method.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleBioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā selekcionēto miežu un auzu šķirņu graudosen_US
dc.title.alternativeEvaluation of biologically active composition of barley and oats cultivars grown in Latviaen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record