dc.contributor.advisor | Jākobsone, Ida | en_US |
dc.contributor.author | Krivmane, Iveta | en_US |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte | en_US |
dc.date.accessioned | 2015-03-24T07:59:10Z | |
dc.date.available | 2015-03-24T07:59:10Z | |
dc.date.issued | 2012 | en_US |
dc.identifier.other | 21868 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/20856 | |
dc.description.abstract | Bakalaura darbā tika veikts literatūras apskats par graudu uzbūvi, to ķīmisko sastāvu un fenola savienojumiem. Eksperimentālajā daļā izvērtēju fenola savienojumu daudzumu Latvijā selekcionētos labības graudos. Ar spektrofotometrisko metodi tika noteikts kopējais fenolu daudzums dažādu miežu un auzu šķirņu graudos, kā arī noteikta antiradikālā aktivitāte. | en_US |
dc.description.abstract | Bachelor’s thesis reviews literature on the grain structure, their chemical composition and phenolic compounds. I assessed the amount of pfenolic compound content in Latvian bred grains in experimental part. Total phenols of different varieties of barley and oats grains, as well as certain antiradical activity were determined with spectrophotometric method. | en_US |
dc.language.iso | N/A | en_US |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ķīmija | en_US |
dc.title | Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā selekcionēto miežu un auzu šķirņu graudos | en_US |
dc.title.alternative | Evaluation of biologically active composition of barley and oats cultivars grown in Latvia | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | en_US |