dc.contributor.advisor | Jākobsone, Ida | en_US |
dc.contributor.author | Sņetkovs, Ivans | en_US |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte | en_US |
dc.date.accessioned | 2015-03-24T07:59:10Z | |
dc.date.available | 2015-03-24T07:59:10Z | |
dc.date.issued | 2013 | en_US |
dc.identifier.other | 24091 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/20861 | |
dc.description.abstract | Darbā ir iekļauts literatūras apkopojums par kartupeļu ķīmisko sastāvu, kartupeļu cietes sastāvu un īpašībām. Eksperimentāli ir noteikts cietes daudzums dažādās Latvijā audzētās kartupeļu šķirnēs un veikts cietes sastāva izvērtējums, kas ietver amilozes daudzuma noteikšanu dažādu kartupeļu šķirņu cietēs. | en_US |
dc.description.abstract | The paper includes a summary of the literature on the chemical composition of Latvian-grown potatoes, its starch composition and properties. In the experimental part, starch quantity and starch composition is detected, which includes determination of amylose in varieties of potato starch. | en_US |
dc.language.iso | N/A | en_US |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ķīmija | en_US |
dc.title | Amilozes un amilopektīna saturs Latvijā audzēto kartupeļu šķirnēs | en_US |
dc.title.alternative | Contents of amylose and amylopectin in potato kinds cultivated in Latvia | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | en_US |