Show simple item record

dc.contributor.advisorKatkevičs, Jurisen_US
dc.contributor.authorPonomarenko, Jevgenijaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:22:05Z
dc.date.available2015-03-24T08:22:05Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other12389en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/22831
dc.description.abstractDarbā ir veikta zemmolekulāro un augstmolekulāro polifenolu antioksidantās aktivitātes pētīšana. Ir parādīta polifenolu struktūras ietekmē uz to antioksidantām īpašībām. Zemmolekulārie polifenoli ir izdalīti no Latvijas koku koksnes un mizas vai pirkti. Pirmās grupas lignīni ir izdalīti no dažādiem augiem, izmantojot Bjorkmana procedūru. Otrās grupas lignīni ir iegūti, reducējot Bjorkmana lignīnus ar nātrija borhidrīdu. Trešās grupas lignīni ir bioloģiski modificētie lignīni, kas ir izdalīti no zāles kompostiem. Ceturtās grupas lignīni ir tehniskie lignīni, kuri ir iegūti kā dažādu fitomasas pārstrādes metožu blakusprodukti (celulozes ražošana pēc sulfīt metodes, pēc nātrija sārma metodes un pirolītiskās eļļas ražošanas). Šo paraugu antioksidantas aktivitātes pētīšanai tika izmantotas dažādas metodes.en_US
dc.description.abstractThe antioxidant activity of different low-molecular and high-molecular polyphenols was investigated during this work. Polyphenols structure’s influence on their antioxidant properties has been shown. Low-molecular polyphenols have been extracted from Latvian’s trees wood and bark, but some have been bought. The first group’s lignins are isolated from different plant sources, using Bjorkman’s procedure. The second group’s lignins have been gotten from Bjorkman’s lignins, making their reduction with sodium borhidride. The third group’s lignins are biologically modified lignins, which are isolated from grass composts. The fourth group’s lignins are technical lignins, which have been gotten as waste products from different fitomass processing (cellulose production using sulfit, sodium hidroxyde methods and pyrolitical oil production). For the evaluation of antioxidant activity of theese samples different methods were used.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleLignīnu radniecīgo polifenolu antioksidanto īpašību raksturojumsen_US
dc.title.alternativeCharacterization of antioxidant properties of lignins and related poliphenolsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record