• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultāte / Faculty of Science and Technology
  • Bakalaura un maģistra darbi (EZTF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultāte / Faculty of Science and Technology
  • Bakalaura un maģistra darbi (EZTF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Dažādu kartupeļu šķirņu ķīmiskā sastāva izvērtēšana

Thumbnail
Открыть
300-1948-Slice_Anita_kimi020018.pdf (653.9Kb)
Автор
Sliece, Anita
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Дата
2006
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Raksturota tēmas (kartupeļu sastāvā ietilpstošo nitrātu un fenolu savienojumu kvantitatīvā daudzuma noteikšanas) aktualitāte, tās zinātniskā un praktiskā nozīme. Apkopota un izvērtēta literatūrā sniegtā informācija par pētāmo tēmu. Darbā izmantotas 14 dažādas kartupeļu šķirnes, kuras tika izaudzētas Priekuļu selekcijas izmēģinājumu stacijā līdzīgos apstākļos. Eksperimentālajā daļā tika lietota jonselektīvā nitrātjonu noteikšanas metode kartupeļu paraugos. Kopējā kartupeļos esošo fenolu savienojumu koncentrācija tika noteikta spektrofotometriski. Cietes saturs noteikts, izmantojot jodometrisko metodi.
 
The urgency of the theme, its practical and scientific value is shortly characterized. The essential information found in the literature on the given theme is reviewed. Used 14 different kinds of potatoes in the Priekuli selection experimental station. It the experimental part of the work the yonoselective indentification method for nitratyones in the samples of potatoes has been acquired. Concentration of total phenolic compounds was indentifed with spectrophotometry method. Starch compopound was indentifed with iodometric method.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/22842
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (EZTF) / Bachelor's and Master's theses [6025]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV