Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Idaen_US
dc.contributor.authorMartinova, Lauraen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:22:19Z
dc.date.available2015-03-24T08:22:19Z
dc.date.issued2014en_US
dc.identifier.other42884en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/22914
dc.description.abstractGlutēna noteikšanas iespējas pārtikas produktos un to izejvielās. Martinova L. zinātniskais vadītājs: Dr. ķīm., asoc. prof. I. Jākobsone; konsultante: LU ĶF doktorante Natālija Gailāne, Maģistra darbs, 43 lappuses, 5 tabulas, 15 attēli, 41 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā ir apkopota literatūra par olbaltumvielām t.i. glutēnu un tā noteikšanas iespējām ar ELISA metodi un augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju. Tika noteikts gliadīna un glutēna daudzums gan bezglutēna, gan glutēnu saturošos produktos. Veikta kvalitatīvā novērtēšana glutēna sastāvdaļām ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju. OLBALTUMVIELAS, LABĪBAS GRAUDI, GLUTĒNS, CELIĀKIJA, ELISA METODE, AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJAen_US
dc.description.abstractOpportunities of gluten determination in food products and their raw materials. Martinova L. Scientific supervisor: Dr. ķīm., asoc. prof. I. Jacobsone; Consultant: LU ĶF PnD student Natālija Gailāne; Master work, 43 pages, 5 tables, 15 figures, 41 literature sources. In latvian. In this work is compiled literature about the protein – gluten and detection opportunities with ELISA test and high performance liquid chromatography. Was determined gliadin and gluten quantity in the gluten-free and gluten-containing products. Carried out, a qualitative assessment of gluten ingredients with high-performance liquid chromatography. PROTEIN, CEREAL GRAINS, GLUTEN, CELIAC DISEASE, ELISA METHOD, HIGH-PERFOMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHYen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleGlutēna noteikšanas iespējas pārtikas produktos un to izejvielāsen_US
dc.title.alternativeOpportunities of gluten determination in food products and their raw materialsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record