• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Deutsch 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Fenola savienojumi pārtikas graudos

Thumbnail
Öffnen
300-27981-Arta_Taurene_ab06026.pdf (779.5Kb)
Autor
Taurene, Arta
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Datum
2010
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Bakalaura darbs, Fenola savienojumi pārtikas graudos. Taurene A., darba vadītājs Jākobsone I., 55 lappuses, 9 attēli, 15 tabulas, 25 literatūras avoti. Latviešu valodā. GRAUDI, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, SPEKTROFOTOMETRIJA. Bakalaura darbā izvērtēta literatūra par graudaugiem, par pārtikas graudiem, to ķīmisko sastāvu, par ķīmiskā sastāva izvērtēšanas metodēm, par graudu labumu veselībai. Eksperimentāli tika veikta Stendes graudaugu selekcijas institūtā audzētiem graudiem iegūto ekstraktu analīze. Tika noteikts graudu ekstraktos kopējo fenola savienojumu saturs un antiradikālā aktivitāte ar spektrofotometrisko metodi. Lai kvantitatīvi noteiktu fenola savienojumu saturu graudos, kā standartviela tika izmantota galluskābe. Antiradikālās aktivitātes noteikšanai tika izmantots 1,1-difenil-2-pikrihidrazila (DFPH) radikālis.
 
Bachelor, Phenol compounds in food grain, A. Taurene, supervised by I. Jakobsone, S.D., ass.prof. The paper contains 55 pages, 9 pictures, 15 graphs and 25 sources in Latvian. GRAIN, PHENOL COMPOUNDS, ANTIRADICAL ACTIVITY, SPECTROPHOTOMETRY. Bachelor's thesis paper reviews literature on crops, food cereal, their chemical composition, composition determination methods, and cereal benefits on human health. Analysis of Stende Cereal Breeding Institute grown cereal extracts was performed. The total content of phenolic compounds and their antiradical activity was determined using spectrophotometric method. For quantitative determination of phenolic compounds in cereals, gallic acid was chosen a a standard compound. Antiradical activity was determined using 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DFPH) radical.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/24873
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

Statistik

Benutzungsstatistik

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV