Show simple item record

dc.contributor.advisorBartkevičs, Vadimsen_US
dc.contributor.authorKokina, Aijaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-07-06T01:07:46Z
dc.date.available2015-07-06T01:07:46Z
dc.date.issued2015en_US
dc.identifier.other48916en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/29406
dc.description.abstractAugsti efektīvās šķidruma hromatogrāfijas – daudzpakāpju kvadrupola masspektrometrijas metodes izstrāde ohratoksīna A noteikšanai kafijā. Kokina Aija, zinātniskie vadītāji: Dr. ķīm., asoc. prof. Vadims Bartkevičs, Mg. ķīm., doktorante Iveta Pugajeva. Maģistra darbs, 42 lappuses, 14 attēli, 11 tabulas, 28 literatūras avoti. Latviešu valodā. Literatūras apskatā apkopota informācija (laika periodā no 1971. līdz 2015. gadam) par ohratoksīnu A, tā veidošanās apstākļiem pārtikas produktos, par paraugu sagatavošanas metodēm un ohratoksīna A noteikšanas iespējām, izmantojot augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju – masspektrometriju, kā arī OTA maksimāli pieļaujamās normas pārtikas produktos. Praktiskajā daļā tika izstrādāta AEŠH-MS/MS/MS metode ohratoksīna A noteikšanai kafijā un tā ir salīdzināta ar citām OTA noteikšanas metodēm. Izstrādātā AEŠH-MS/MS/MS metode tika pielietota OTA analīzei Latvijas tirgū pieejamajai kafijai. Izstrādātā metode tika validēta uz sekojošiem parametriem - selektivitāte, linearitāte, matricas efekts, atgūstamība un precizitāte, kā arī noteikta detektēšanas un kvantificēšanas robeža.en_US
dc.description.abstractUltra-performance liquid chromatography – hybrid quadrupole – linear trap mass spectrometry method for determining ochratoxin A in coffee. Kokina Aija, scientific leaders: Dr. chem., asoc. prof. Vadims Bartkevičs, Mg. chem., doctoral student Iveta Pugajeva. Course work, 42 pages, 14 pictures, 11 tables, 28 literature sources. Latvian language. In literature review the information dated from 1997 to 2015 regarding ochratoxin A has been summarized. The literature review included the following topics: formation conditions in the food products, sample preparation methods and ochratoxin A detection capabilities using high-performance liquid chromatography - mass spectrometry, as well as maximum levels for this contaminant in foodstuffs. The practical part included the development of the UPLC-MS/MS/MS method for determination of ochratoxin A in coffee and comparison with other OTA determination methods. The elaborated method was used for analysis of Latvian market coffee samples. The main parameters of the method (selectivity, linearity, matrix effect, precision and repeatability) were validated and detection and quantification limits were assessed.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.subjectOHRATOKSĪNS Aen_US
dc.subjectKAFIJAen_US
dc.subjectŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJAen_US
dc.subjectDAUDZPAKĀPJU KVADRUPOLA MASSPEKTROMETRIJAen_US
dc.titleAugsti efektīvās šķidruma hromatogrāfijas – daudzpakāpju kvadrupola masspektrometrijas metodes izstrāde ohratoksīna A noteikšanai kafijāen_US
dc.title.alternativeUltra-performance liquid chromatography – hybrid quadrupole – linear trap mass spectrometry method for determining ochratoxin A in coffeeen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record