Now showing items 1-12 of 12

    • Dailes teātra kafejnīcas darbības specifika un saimnieciskās darbības analīze. 

      Zibene, Krista (Latvijas Universitāte, 2016)
      Bakalaura darba tēma „Dailes teātra kafejnīcas darbības specifika un saimneiciskās darbības analīze”. Darba mērķis ir, pamatojoties uz finanšu rādītāju analīžu teoriju, izvērtēt Dailes teātra kafejnīcas saimniecisko ...
    • Darba samaksas nodokļu ietekmes novērtējums uz ēdināšanas nozares uzņēmumiem 

      Meļņika, Tīna (Latvijas Universitāte, 2024)
      Bakalaura darba mērķis - veikt darba samaksas nodokļu ietekmes novērtējumu uz ēdināšanas nozares uzņēmumiem. Iegūtie pētījuma rezultāti parāda, ka ēdināšanas nozarē ir augsts darba samaksas nodokļu slogs, kas ietekmē ...
    • Ēdināšanas nozares franšīzu attīstība un to ieviešanas potenciāls Latvijā 

      Sarkane, Agita (Latvijas Universitāte, 2016)
      Maģistra darba “Ēdināšanas nozares franšīzu attīstība un to ieviešanas potenciāls Latvijā” aktualitāti pamato ārzemju ēdināšanas nozares uzņēmumu parādīšanās Latvijas tirgū, kas veido sīvu konkurenci lokālā tirgus uzņēmumiem. ...
    • Jauna ēdināšanas uzņēmuma izveides projekts Rīgas mikrorajonā 

      Lagzdiņa, Liliāna Sandra (Latvijas Universitāte, 2022)
      Maģistra darba “Jauna ēdināšanas uzņēmuma izveides projekts Rīgas mikrorajonā” mērķis ir veicināt ēdināšanas nozares attīstību Rīgas mikrorajonos. Darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā ir izpēte par ēdināšanas ...
    • Projekts: Japāņu virtuves ēdienu gatavošanas un piegādes uzņēmuma dibināšana 

      Krjoka, Marjana (Latvijas Universitāte, 2021)
      Projekta ideja ir saistīta ar japāņu virtuves, adaptētai vietējām garšām un izejvielām, ēdienu gatavošanu un to piegādes pakalpojumu piedāvāšanu un nodrošināšanu Ādažu novadā. Darba autores projekta mērķis ir japāņu ...
    • Projekts: Kafejnīcas "Croissant Cafe" dibināšana 

      Baikovska, Merita (Latvijas Universitāte, 2018)
      Maģistra darba mērķis ir jauna uzņēmuma – kafejnīcas „Croissant Cafe” dibināšana Rīgas centrā, kas paplašinās kopējo piedāvājumu ar jauna veida kārtainās mīklas konditorejas izstrādājumiem – krusāniem, krufiniem un kronatiem. ...
    • Projekts: Kafejnīcas "Ķenča azotē" izveidošana 

      Sūcīte, Guna (Latvijas Universitāte, 2020)
      Projekta ideja ir izveidot uzņēmumu ar nosaukumu “Ķenča azotē”, kas atradīsies Jaunpiebalgas pagastā. Uzņēmums piedāvātu kafejnīcas ēdināšanas pakalpojumus, banketu ēdināšanas pakalpojumus kāzu, bēru, dažādu jubileju vai ...
    • Projekts: Restorāna "TOSKĀNĀ" dibināšana 

      Volkova, Marina (Latvijas Universitāte, 2016)
      Ēdināšanas nozare pēdēju laika posmā strauji pieaug visā pasaulē. Ēdināšanas nozari var sadalīt divos lielos blokos, tādos ka: ātras ēdinašanas bloks, kurā ietilpst bistro, kafejnīcas, bāri un vēl viens bloks: restorāni. ...
    • Projekts: Uzņemuma "Fast&Fresh" dibināšana 

      Dušinska, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2015)
      Maģistra darbā „Projekts: Uzņēmuma SIA „Fast&Fresh” dibināšana” ir izveidots biznesa plāns jauna specializēta ātras ēdienu piegādes uzņēmuma dibināšanai. Projekta „Fast&Fresh” dibināšana” mērķis ir veselīga restorāna tipa ...
    • Projekts: Uzņēmuma "Ovum Bistro" dibināšana 

      Vostrikovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2019)
      Maģistra darba mērķis bija nodibināt bistro, kur klientiem būs iespēja izbaudīt veselīgus ēdienus no olām kā salāti, omletes, vēršacs, burgeri, vrapi. Ar savu ideju autors mēģinās ieinteresēt iedzīvotājus pievērsties ...
    • Sušī bāra atvēršana Kauguros 

      Skorobogatovs, Jevgēnijs (Latvijas Universitāte, 2016)
      Maģistra darba tēma ir “Suši bāra atvēršana Kauguros”. Darba mērķis ir veicināt ēdināšanas nozares attīstību Kauguros. Darbs ir strukturēts trīs daļās – izpētes daļā veikta ēdināšanas nozares Latvijā izpēte, projekta ...
    • Vadības lēmumu ietekme uz organizāciju darbību pārmaiņu situācijās. 

      Baško, Linda (Latvijas Universitāte, 2024)
      Liela daļa organizāciju vadītāju, mēģinot ieviest pārmaiņas, sastopas ar sarežģījumiem. Organizāciju vadītājiem trūkst zināšanu, kā rīkoties pārmaiņu situācijās, kas, savukārt, ietekmē organizāciju darbību. Nepielāgojoties ...