Gamma-Aminobutānskābes noteikšana Latvijā audzētās kartupeļu šķirnēs izmantojot augstefektīvo šķidrumu hromatogrāfiju
Author
Ļisjutins, Deniss
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Kviesis, Jorens
Date
2009Metadata
Show full item recordAbstract
-AMINOBUTĀNSKĀBE, AUGSTEFFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA, KUSTĪGĀS FĀZES SASTĀVA GRADIENTS
Darbā tiek izvērtēta literatūra par paraugu sagatavošanu un to analīzi ar augstefektīvo šķidrumu hromatogrāfiju aminoskābju noteikšanai dabas paraugos. Veikta hromatogrāfisko apstākļu optimizēšana -aminobutānskābes, kvalitatīvai un kvantitatīvai analīzei Latvijas audzētajos kartupeļu bumbuļos. Noteikts, ka pētītie paraugi satur 0,00123 – 0,06273 g/L -aminobutānskābes kartupeļu sulā. GABA saturs ekstraktos svārstās no 0,02838g/L līdz 0,003342g/L. -AMINOBUTYRIC ACIDE, HIGH-PERFOMANCE LIQUIDE CHROMATOGRAPHY, GRADIENT OF MOBILE PHASES
References about sample preparation, sample analysis using high-perfomance liquide chromatography in biological samples have been investigated. Chromatographic conditions for -aminobutyric acide qualificatios and quantification in Latvia’s existed potatoes sorts have been optimizated. Have been found 0,00123 – 0,06273g/L -aminobutyric acide in potatoes juce samples. Content of GABA in extracts have difference from 0,02838g/L to 0,003342g/L.