Zur Kurzanzeige

dc.contributor.advisorKviesis, Jorensen_US
dc.contributor.authorĻisjutins, Denissen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:55:43Z
dc.date.available2015-03-24T08:55:43Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other12471en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/26830
dc.description.abstract-AMINOBUTĀNSKĀBE, AUGSTEFFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA, KUSTĪGĀS FĀZES SASTĀVA GRADIENTS Darbā tiek izvērtēta literatūra par paraugu sagatavošanu un to analīzi ar augstefektīvo šķidrumu hromatogrāfiju aminoskābju noteikšanai dabas paraugos. Veikta hromatogrāfisko apstākļu optimizēšana -aminobutānskābes, kvalitatīvai un kvantitatīvai analīzei Latvijas audzētajos kartupeļu bumbuļos. Noteikts, ka pētītie paraugi satur 0,00123 – 0,06273 g/L -aminobutānskābes kartupeļu sulā. GABA saturs ekstraktos svārstās no 0,02838g/L līdz 0,003342g/L.en_US
dc.description.abstract-AMINOBUTYRIC ACIDE, HIGH-PERFOMANCE LIQUIDE CHROMATOGRAPHY, GRADIENT OF MOBILE PHASES References about sample preparation, sample analysis using high-perfomance liquide chromatography in biological samples have been investigated. Chromatographic conditions for -aminobutyric acide qualificatios and quantification in Latvia’s existed potatoes sorts have been optimizated. Have been found 0,00123 – 0,06273g/L -aminobutyric acide in potatoes juce samples. Content of GABA in extracts have difference from 0,02838g/L to 0,003342g/L.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleGamma-Aminobutānskābes noteikšana Latvijā audzētās kartupeļu šķirnēs izmantojot augstefektīvo šķidrumu hromatogrāfijuen_US
dc.title.alternativeGamma-Aminobutyric acid determination in Latvia growing sorts of potatoes using High Performance Liquid Chromatographyen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Dateien zu dieser Ressource

Thumbnail

Das Dokument erscheint in:

Zur Kurzanzeige