dc.contributor.advisor | Kviesis, Jorens | en_US |
dc.contributor.author | Ļisjutins, Deniss | en_US |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte | en_US |
dc.date.accessioned | 2015-03-24T08:55:43Z | |
dc.date.available | 2015-03-24T08:55:43Z | |
dc.date.issued | 2009 | en_US |
dc.identifier.other | 12471 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/26830 | |
dc.description.abstract | -AMINOBUTĀNSKĀBE, AUGSTEFFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA, KUSTĪGĀS FĀZES SASTĀVA GRADIENTS
Darbā tiek izvērtēta literatūra par paraugu sagatavošanu un to analīzi ar augstefektīvo šķidrumu hromatogrāfiju aminoskābju noteikšanai dabas paraugos. Veikta hromatogrāfisko apstākļu optimizēšana -aminobutānskābes, kvalitatīvai un kvantitatīvai analīzei Latvijas audzētajos kartupeļu bumbuļos. Noteikts, ka pētītie paraugi satur 0,00123 – 0,06273 g/L -aminobutānskābes kartupeļu sulā. GABA saturs ekstraktos svārstās no 0,02838g/L līdz 0,003342g/L. | en_US |
dc.description.abstract | -AMINOBUTYRIC ACIDE, HIGH-PERFOMANCE LIQUIDE CHROMATOGRAPHY, GRADIENT OF MOBILE PHASES
References about sample preparation, sample analysis using high-perfomance liquide chromatography in biological samples have been investigated. Chromatographic conditions for -aminobutyric acide qualificatios and quantification in Latvia’s existed potatoes sorts have been optimizated. Have been found 0,00123 – 0,06273g/L -aminobutyric acide in potatoes juce samples. Content of GABA in extracts have difference from 0,02838g/L to 0,003342g/L. | en_US |
dc.language.iso | N/A | en_US |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ķīmija | en_US |
dc.title | Gamma-Aminobutānskābes noteikšana Latvijā audzētās kartupeļu šķirnēs izmantojot augstefektīvo šķidrumu hromatogrāfiju | en_US |
dc.title.alternative | Gamma-Aminobutyric acid determination in Latvia growing sorts of potatoes using High Performance Liquid Chromatography | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis | en_US |