Cietes sastāva un daudzuma izvērtējums dažādu šķirņu kartupeļos
Author
Kreicberga, Anete
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Date
2014Metadata
Show full item recordAbstract
Cietes sastāva un daudzuma izvērtējums dažādu šķirņu kartupeļos. Kreicberga A., zinātniskais vadītājs dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Bakalaura darbs. 40 lappuses, 13 attēli, 6 tabulas, 29 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā.
Darbā apkopota literatūra par kartupeļu ķīmisko sastāvu, cieti, tās sastāvu un veidiem, kā arī cietes un amilozes noteikšanas metodēm. Eksperimentāli tika veikta cietes daudzuma noteikšana un izvērtēšana ar titrimetriski un polarimetriski, kā arī prakstiski veikta cietes mehāniskā iegūšana. Tika noteikts amilozes daudzums ar spektrofotometrisko metodi. Izvērtēta arī metožu piemērotība darba mērķim.
KARTUPELIS, CIETE, MODIFICĒTĀ UN REZISTENTĀ CIETE, AMILOZE, TITRIMETRIJA, POLARIMETRIJA, SPEKTROFOTOMETRIJA Structure and quantity of starch in different breed of potatoes. Kreicberga A., supervisor dr. chem., asoc .prof. Jakobsone I. Bachelor’sthesis. 40 pages, 13 figures, 6 tables, 29 literature references, 5 appendices. In Latvian.
Literature about potato chemical structure, starch structure, types and properties of it, also about starch and it’s structure determination methods was compiled in this work. Starch quantity determination was made by titrimetric and polarimetric method, also mechanical acquisition of potato starch has been done. Quantity of amylose was determined by spectrophotometry. Also suitability of used methods was appraised.
POTATO, STARCH, MODIFIED AND RESISTANT STARCH, AMYLOSE, TITRIMETRY, POLARIMETRY, SPECTROPHOTOMETRY