Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Idaen_US
dc.contributor.authorKreicberga, Aneteen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:55:49Z
dc.date.available2015-03-24T08:55:49Z
dc.date.issued2014en_US
dc.identifier.other42832en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/26865
dc.description.abstractCietes sastāva un daudzuma izvērtējums dažādu šķirņu kartupeļos. Kreicberga A., zinātniskais vadītājs dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Bakalaura darbs. 40 lappuses, 13 attēli, 6 tabulas, 29 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota literatūra par kartupeļu ķīmisko sastāvu, cieti, tās sastāvu un veidiem, kā arī cietes un amilozes noteikšanas metodēm. Eksperimentāli tika veikta cietes daudzuma noteikšana un izvērtēšana ar titrimetriski un polarimetriski, kā arī prakstiski veikta cietes mehāniskā iegūšana. Tika noteikts amilozes daudzums ar spektrofotometrisko metodi. Izvērtēta arī metožu piemērotība darba mērķim. KARTUPELIS, CIETE, MODIFICĒTĀ UN REZISTENTĀ CIETE, AMILOZE, TITRIMETRIJA, POLARIMETRIJA, SPEKTROFOTOMETRIJAen_US
dc.description.abstractStructure and quantity of starch in different breed of potatoes. Kreicberga A., supervisor dr. chem., asoc .prof. Jakobsone I. Bachelor’sthesis. 40 pages, 13 figures, 6 tables, 29 literature references, 5 appendices. In Latvian. Literature about potato chemical structure, starch structure, types and properties of it, also about starch and it’s structure determination methods was compiled in this work. Starch quantity determination was made by titrimetric and polarimetric method, also mechanical acquisition of potato starch has been done. Quantity of amylose was determined by spectrophotometry. Also suitability of used methods was appraised. POTATO, STARCH, MODIFIED AND RESISTANT STARCH, AMYLOSE, TITRIMETRY, POLARIMETRY, SPECTROPHOTOMETRYen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleCietes sastāva un daudzuma izvērtējums dažādu šķirņu kartupeļosen_US
dc.title.alternativeStructure and quantity of starch in different breed of potatoesen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record