Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Ida
dc.contributor.authorKreicberga, Anete
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
dc.date.accessioned2016-07-02T01:07:50Z
dc.date.available2016-07-02T01:07:50Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.other54728
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/32146
dc.description.abstractĶīmiskā sastāva noteikšana Latvijā audzētos kartupeļos. Kreicberga A., zinātniskais vadītājs dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Maģistra darbs. 55 lappuses, 19 attēli, 6 tabulas, 26 literatūras avoti, 9 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota literatūra par kartupeļu ķīmisko sastāvu, cieti, tās sastāvu un veidiem, amilozi un amilopektīnu, to attiecības ietekmi uz cieti, kā arī amilozes un amilopektīna, C vitamīna, kopējo fenolu savienojumu noteikšanas metodes. Eksperimentāli tika veikta amilozes un amilopektīna absorbciijas maksimumu noteikšana, amilozes noteikšana cietes paraugos ar spektrofotometrisko metodi, cietes noteikšana gravimetriski un titrimetriski, cietes šķīdumu viskozitātes noteikšana, reducējošo cukuru noteikšana, bioloģiski aktīvo savienojumu kā kopējo fenolu savienojumu, C vitamīna noteikšana, kā arī antiradikālās aktivitātes noteikšana.
dc.description.abstractDetermination of chemical composition in different breed of potatoes grown in Latvia. Kreicberga A., supervisor dr. chem., asoc .prof. Jakobsone I. Master’s thesis. 55 pages, 19 figures, 6 tables, 26 literature references, 9 appendices. In Latvian. Literature about potato chemical structure, starch structure, types and properties of it, amylose and amylopectin and their relation effect to starch and also determination methods of starch, vitamin C, phenolic compounds was compiled in this work. Amylose and amylopectin absorbtion maximum were found, also quantity of amylose in starches of different breed of potatoes was determined by spectrophotometry as well as determination of starch by gravimetry and spectrophotometry, determination of sugars, phenolic compounds has been done
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectKARTUPELIS
dc.subjectCIETE
dc.subjectAMILOZE
dc.subjectAMILOPEKTĪNS
dc.subjectSPEKTROFOTOMETRIJA
dc.titleĶīmiskā sastāva noteikšana Latvijā audzētos kartupeļos
dc.title.alternativeDetermination of chemical composition in different breed of potatoes grown in Latvia
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record