Zur Kurzanzeige

dc.contributor.advisorNakurte, Ilva
dc.contributor.authorBērziņa, Zane
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
dc.date.accessioned2018-06-30T01:06:23Z
dc.date.available2018-06-30T01:06:23Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.other65615
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/38593
dc.description.abstractBakteriālās fermentācijas produktu lipopeptīdu noteikšanas iespējas, izmantojot hromatogrāfijas – masspektrometrijas metodi. Bērziņa Z., zinātniskais vadītājs docente Dr.ķīm Ilva Nakurte, Bakalaura darbs, 33 lappuses, 25 attēli, 2 tabulas, 20 literatūras avoti. Latviešu valodā. Literatūras apskatā apkopota informācija par lipopeptīdiem, to galvenajām iedalījumu grupām, šo savienojumu struktūru, ķīmiskajām un fizikālajām īpašībām, izceļot tās, ko potenciāli būtu iespējams izmantot inovatīvu, ārstnieciski kosmētisko līdzekļu izstrādei. Kā arī apkopotas dažādas metodes, praktiskai lipopeptīdu izdalīšanai no baktēriju kultūrām un identificēšanai. Izmantojot AEŠH/MS metodi, pētīti 4 dažādi Bacillus subtilis dažādi baktēriju kultūru paraugi. Veikta dažu lipopeptīdu savienojumu grupu un to homologu identifikācija.
dc.description.abstractPossibilities for detecting lipopeptides of bacterial fermentation products using chromatography – mass spectrometry. Bērziņa Z., supervisor professor assistant Dr.chem Ilva Nakurte, Bachelor’s thesis, 33 pages, 25 images, 3 tables, 20 literature references. In Latvian. The literature survey summarizes information about the lipopeptides, their classification and structure, chemical and physical properties that could be used for development of innovative products in cosmetics. Some extraction methods from different bacterial cultures that can be used for lipopeptides and possibilities of their identification are described. Four different Bacillus subtilis bacterial culture samples were studied using HPLC/MS analysis, different groups of lipopeptide compounds and their homologs were identified.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectLipopeptīdi
dc.subjectSurfaktīns
dc.subjectFengicīns
dc.subjectAugsti efektīvā šķidrumu hromatogrāfija
dc.subjectMasspektrometrija
dc.titleBakteriālās fermentācijas produktu lipopeptīdu noteikšanas iespējas, izmantojot hromatogrāfijas – masspektrometrijas metodi
dc.title.alternativePossibilities for detecting lipopeptides of bacterial fermentation products using chromatography – mass spectrometry
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Dateien zu dieser Ressource

Thumbnail

Das Dokument erscheint in:

Zur Kurzanzeige