Browsing Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses by Author "Jākobsone, Ida"
Now showing items 21-35 of 35
-
Glutēna noteikšanas iespējas pārtikas produktos un to izejvielās
Martinova, Laura (Latvijas Universitāte, 2014)Glutēna noteikšanas iespējas pārtikas produktos un to izejvielās. Martinova L. zinātniskais vadītājs: Dr. ķīm., asoc. prof. I. Jākobsone; konsultante: LU ĶF doktorante Natālija Gailāne, Maģistra darbs, 43 lappuses, 5 ... -
Hidroksimetilfurfurāla saturs glikozes sīrupā
Kovaļčuks, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2006)Mūsdienās glikozes sīrupiem ir liela nozīme cukura aizvietošanā pārtikas produktos. Sīrupu uzglabāšanas nosacījumi paredz sīrupu uzturēšanu augtas temperatūrās, kā rezultātā veidojas hidroksimetilfurfurāls (HMF). Ir trīs ... -
Hromatogrāfijas metožu izmantošana hidroksimetilfurfurāla noteikšanai balzāmos
Soboļeva, Indra (Latvijas Universitāte, 2006)Darbā ir veikta 5-hidroksimetil-2-furfurola (HMF) spektrofotometriska noteikšana balzamos ar Vaita un Vinklera metodēm un augstefektīvo šķidrumu hromatogrāfiju tiešās fāzes apstākļos. Visērtākā metode HMF noteikšanai ir ... -
Īso ķēžu taukskābju pētījumi bioloģiskajos šķīdumos, izmantojot gāzu hromatogrāfijas metodi
Kapura, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2021)Īso ķēžu taukskābju pētījumi bioloģiskos šķīdumos, izmantojot gāzu hromatogrāfijas metodi. Kapura V., Dr. chem., asoc. prof. Ida Jākobsone, Dr. chem., asoc. prof. Pēteris Mekšs. Maģistra darbs, 52 lappuses, 30 attēli, 10 ... -
Kalmju ekstraktu ķīmiska sastāva un bioloģiskās aktivitātes izvērtējums
Sorokina, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2014)Kalmju ekstraktu ķīmiska sastāva un bioloģiskās aktivitātes izvērtējums. Sorokina J., zinātniskie vadītāji Dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I., Bakalaura darbs, 42 lapaspuses, 10 attéli, 11 tabulas, 30 literatūras avoti. ... -
Ķīmiskā sastāva izvērtēšana Latvijā audzētajās dzērvenēs
Jaunupe, Diāna (Latvijas Universitāte, 2014)Ķīmiskā sastāva izvērtēšana Latvijā audzētās dzērvenēs. Bakalaura darba vadītāja Asoc. prof. Jākobsone I. Bakalaura darbs 34 lappuses, 15 attēli, 13 tabulas, 26 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darba teorētiskajā daļā ... -
Ķīmiskā sastāva noteikšana Latvijā audzētos kartupeļos
Kreicberga, Anete (Latvijas Universitāte, 2016)Ķīmiskā sastāva noteikšana Latvijā audzētos kartupeļos. Kreicberga A., zinātniskais vadītājs dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Maģistra darbs. 55 lappuses, 19 attēli, 6 tabulas, 26 literatūras avoti, 9 pielikumi. Latviešu ... -
Latvijā audzēto kartupeļu šķirņu cietes sastāva izvērtējums
Ūbele, Dārta (Latvijas Universitāte, 2012)Darbā ir iekļauts literatūras apkopojums par kartupeļu ķīmisko sastāvu, cietes sastāvu un īpašībām. Eksperimentāli ir noteikts cietes daudzums dažādās Latvijā audzētās kartupeļu šķirnēs un veikts cietes sastāva izvērtējums, ... -
Latvijā audzētu garšaugu ķīmiskās kompozīcijas un antiradikālās aktivitātes izvērtējums
Akuņeca, Ieva (Latvijas Universitāte, 2009)GARŠAUGI, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, REDUCĒŠANĀS SPĒJA, UV – SPEKTROFOTOMETRIJA, AUGSTEFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA. Bakalaura darbā dots īss pārskats par fenola tipa savienojumiem, to antiradikālajām ... -
Lignānu un alkilrezorcīnu satura noteikšana labības graudos
Krivmane, Iveta (Latvijas Universitāte, 2014)KOPSAVILKUMS Alkilrezorcīnu un lignānu noteikšana labības graudos. Autors: Krivmane Iveta, zinātniskais vadītājs: asoc. prof., Dr. ķīm., Jākobsone Ida, darba konsultants: Ķīm. maģ., doktorante Gailāne Natālija. Maģistra ... -
Lopbarības ietekme uz govs piena ķīmisko sastāvu
Anspoka, Ligita (Latvijas Universitāte, 2011)Darbā ir apskatīta literatūra par piena fizikālām īpašībām, par piena sastāvdaļām (taukiem, ogļhidrātiem, olbaltumvielām, sausnu u.c.) un to noteikšanas metodēm. Praktiskajā daļā ir veiktas ilglaicīgas piena analīzes govs ... -
Ogļhidrātu satura izvērtējums etiķskābes baktēriju fermentēšanas kultūršķidrumā
Beikmanis, Nils (Latvijas Universitāte, 2015)Darba teorētiskajā daļā tika apskatīta literatūra par iespējamo ogļhidrātu saturu fermentēšanas kultūršķidrumā un tā analīzes metodes. Praktiskajā daļā tika noteikts kvantitatīvs un kvalitatīvs kultūršķidrumu sastāvs ... -
Rentgenfluorescences metodes pielietojums metālisko elementu noteikšanai Latvijā selekcionētos labības graudos
Moiseja, Renata (Latvijas Universitāte, 2012)Darbs veikts, lai noskaidrotu rentgenspektrometrijas metodes izmantošanas iespējas graudu miltu elementsastāva noteikšanai. Aprakstīts augu materiālu sagatavošanas princips rentgenfluorescentai analīzei ar S8 Tiger ... -
Saponīnu satura izvērtējums graudaugos un to pārstrādes produktos
Spruksta, Rūta (Latvijas Universitāte, 2016)Saponīnu satura izvērtējums graudaugos un to pārstrādes produktos. Spruksta R., darba vadītājs Dr. ķīm., asoc. Prof. Jākobsone I. Maģistra darbs, 56 lappuses, 13 attēli, 15 tabulas, 45 literatūras avoti, 2 pielikumi. ... -
Šitakē sēņu ķīmiskais sastāvs
Reimanis, Madars (Latvijas Universitāte, 2006)Darbā veikti pētījumi ar sēņu ekstraktiem par fenola rindas savienojumu koncentrāciju un to identificēšanu, izmantojot spektrafotometriju un augstefektīvo šķidrumu hromotogrāfiju. Pētītajos sēņu ekstraktos identificēti ...