Now showing items 1-20 of 35

    • Amilozes un amilopektīna saturs Latvijā audzēto kartupeļu šķirnēs 

      Sņetkovs, Ivans (Latvijas Universitāte, 2013)
      Darbā ir iekļauts literatūras apkopojums par kartupeļu ķīmisko sastāvu, kartupeļu cietes sastāvu un īpašībām. Eksperimentāli ir noteikts cietes daudzums dažādās Latvijā audzētās kartupeļu šķirnēs un veikts cietes sastāva ...
    • Augu eļļu oksidējamības novēršana 

      Kolosovskis, Jans (Latvijas Universitāte, 2010)
      Darbā ir veikts augu eļļu paraugu stabilitātes izvērtējums laikā, pie paaugstinātas temperatūras. Analīzē tika pielietota Vīlera metode, kuras rezultātā tika noteikts peroksīdskaitlis tīras eļļas paraugiem un eļļām pievienojot ...
    • Bioloģiski aktīvo savienojumu pētīšana ārstniecības augos 

      Eglīte, Krista (Latvijas Universitāte, 2014)
      Bioloģiski aktīvo savienojumu pētīšana ārstniecības augos. Eglīte K., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Bakalaura darbs, 50 lappuses, 17 attēli, 23 tabulas, 30 literatūras avoti, 4 pielikumi. Latviešu ...
    • Bioloģiski aktīvo savienojumu satura izvērtējums kalmēs 

      Judjallo, Elza (Latvijas Universitāte, 2013)
      Darbā veikta dažādu kalmju sakņu ekstraktu kopējā fenola savienojumu satura noteikšana, to antiradikālās aktivitātes izvērtēšana. Salīdzināti polāri un nepolāri ekstrakti. Ar ūdens tvaika destilāciju iegūtas kalmju ēteriskās ...
    • Bioloģiski aktīvo savienojumu satura un sastāva izvērtējums kartupeļos 

      Treigūte, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2014)
      Darbā analizētas kartupeļu šķirnes, sadarbojoties ar Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūtu. Nitrātjonu, fosfātjonu saturs, kopējo fenolu savienojumu un C vitamīna saturu un antiradikālo aktivitāti noteikšanai ...
    • Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā audzētās dzērvenēs 

      Lazdāne, Laima (Latvijas Universitāte, 2014)
      Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā audzētās dzērvenēs. Lazdāne L., zinātniskais vadītājs asoc. prof. Dr. ķīm. Jākobsone I. Bakalaura darbs, 48 lappuses, 27 attēli, 6 tabulas, 37 literatūras avoti, 1 pielikums. ...
    • Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā selekcionēto kviešu un rudzu šķirņu graudos 

      Austriņa, Linda (Latvijas Universitāte, 2012)
      Bakalaura darbs ķīmijā, 38 lappuses, 9 tabulas, 19 attēli, 23 literatūras avoti. Latviešu valodā. Bakalaura darbā dots literatūras apskats par kviešiem un rudziem, par fenola savienojumiem un to antiradikālajām īpašībām ...
    • Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā selekcionēto miežu šķirņu graudos 

      Austriņa, Linda (Latvijas Universitāte, 2014)
      Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā selekcionēto miežu šķirņu graudos. Darba autore: Austriņa, L., zinātniskā vadītāja Dr. chem., asoc. prof. Jākobsone, I. Maģistra darbs ķīmijā, 63 lappuses, 18 tabulas, 8 ...
    • Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā selekcionēto miežu un auzu šķirņu graudos 

      Krivmane, Iveta (Latvijas Universitāte, 2012)
      Bakalaura darbā tika veikts literatūras apskats par graudu uzbūvi, to ķīmisko sastāvu un fenola savienojumiem. Eksperimentālajā daļā izvērtēju fenola savienojumu daudzumu Latvijā selekcionētos labības graudos. Ar ...
    • Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs rudzu graudos un to pārstrādes produktos 

      Bogorads, Valters (Latvijas Universitāte, 2013)
      Darbā pētīti bioloģiski aktīvie fenola atvasinājumi Latvijā audzētos dažādu šķirņu rudzu graudos. Noteikts kopējais fenola savienojumu saturs, antiradikālā aktivitāte. Ar AEŠH palīdzību noteikts alkilrezorcīnu daudzums paraugos.
    • Bioloģiski aktīvo vielu satura (daudzuma) un sastāva izvērtējums auzu graudos 

      Oliņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
      Bioloģiski aktīvo vielu satura (daudzuma) un sastāva izvērtējums auzu graudos. Oliņa M., darba vadītāja Dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I., Bakalaura darbs, 50 lappuses, 20 attēli, 3 tabulas, 36 literatūras avoti, 3 ...
    • Bioloģiski aktīvo vielu satura izvērtējums mežrozīšu augļu (Rosa canina) ekstraktos 

      Oliņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2016)
      Bioloģiski aktīvo vielu satura izvērtējums mežrozīšu augļu (Rosa canina) ekstraktos. Oliņa M., darba vadītāja Dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I., Maģistra darbs, 83 lappuses, 29 attēli, 10 tabulas, 79 literatūras avoti, 8 ...
    • Bioloģiski aktīvo vielu saturs ķirbjos 

      Matajeva, Lauma Sintija (Latvijas Universitāte, 2022)
      Bioloģiski aktīvo vielu saturs ķirbjos. Matajeva L. S., zinātniskā vadītāja Dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Bakalaura darbs 43 lapās, satur 9 attēlus, 15 tabulas, 3 pielikumus un 30 literatūras avotus. Latviešu valodā. ...
    • Cietes sastāva un daudzuma izvērtējums dažādu šķirņu kartupeļos 

      Kreicberga, Anete (Latvijas Universitāte, 2014)
      Cietes sastāva un daudzuma izvērtējums dažādu šķirņu kartupeļos. Kreicberga A., zinātniskais vadītājs dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Bakalaura darbs. 40 lappuses, 13 attēli, 6 tabulas, 29 literatūras avoti, 5 pielikumi. ...
    • Dažādu ābolu šķirņu ķīmiskā sastāva izvērtēšana 

      Miļutkina, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2006)
      Darbā tika veikta dažādu Latvijā audzētu ābolu šķirņu analīze. Eksperimentāli ar spektrofotometrijas metodi noteikta kopējā ābolos esošā fenolo savienojumu koncentrācija un izvērtētas pektīna satura izmaiņas laika periodā ...
    • Dažādu kartupeļu šķirņu ķīmiskā sastāva izvērtēšana 

      Sliece, Anita (Latvijas Universitāte, 2006)
      Raksturota tēmas (kartupeļu sastāvā ietilpstošo nitrātu un fenolu savienojumu kvantitatīvā daudzuma noteikšanas) aktualitāte, tās zinātniskā un praktiskā nozīme. Apkopota un izvērtēta literatūrā sniegtā informācija par ...
    • Dārzeņu ķīmiskā sastāva izvērtējums 

      Prieciņa, Līga (Latvijas Universitāte, 2010)
      Bakalaura darbā izvērtēta literatūra par dārzeņiem, to ķīmisko sastāvu un sastāvdaļu noteikšanas metodēm un par šo sastāvdaļu lomu veselīgā uzturā. Analizējot svaigus dārzeņus, noteikts C vitamīna, cukuru, cietes, pektīnu, ...
    • Dzērveņu ķīmiskā sastāva izvērtējums 

      Usačova, Ļubova (Latvijas Universitāte, 2010)
      Dzērveņu ķīmiskā sastāva izvērtējums. Usačova Ļ., zinātniskais vadītājs asoc. prof., Dr. ķīm. Jākobsone I. Bakalaura darbs, 60 lappuses, 19 attēli, 17 tabulas, 31 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. DZĒRVENES, ...
    • Fenola savienojumi pārtikas graudos 

      Taurene, Arta (Latvijas Universitāte, 2010)
      Bakalaura darbs, Fenola savienojumi pārtikas graudos. Taurene A., darba vadītājs Jākobsone I., 55 lappuses, 9 attēli, 15 tabulas, 25 literatūras avoti. Latviešu valodā. GRAUDI, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, ...
    • Fizikāli ķīmisko, antibakteriālo un antioksidantu īpašību izvērtējums Latvijas medū 

      Ritums, Eduards (Latvijas Universitāte, 2015)
      Izvērtētas fizikāli ķīmiskās, antibakteriālās un antioksidantu īpašības Latvijā iegūtos medus paraugos.